Isnin, 14 Januari 2008

Ringkasnya...

Ringkasnya dalam beberapa hari dalam minggu lepas...cerita tentang aku.

09 Januari 2008 / Rabu

Erm...gi dinner ngan Tom, Aris, Jojo dan En. Abu...di Grace Point.
sembang² sambil makan²...banyaklah cerita² lama terkeluar dan di bicarakan...almaklumlah masing² sibuk ngan hal masing² meskipun kami bekerja di KK tapi masa yang terbatas membuatkan kami jarang benar bertemu...paling tidak pun bertegur melalui Friendster. Dan kesempatan makan malam pada waktu tu di gunakan dengan sebaiknya...bestnyer.

Ku lihat jam di Hp menunjukkan 11.00 malam. kelihatan staf di tempat kami makan dah mula mengemas meja...sebentar tadi sebelum 'acara' makan² bermula Mus sempat telepon aku remind aku pasal nak jemput dia di airport jam 12 malam.

Sebelum tu, aku kena pula jumpa dan ambil adik aku Nazmi yang telah lama menunggu di Asia City...dia pun baru sampai gak dari LD jam 6.30 petang naik flight. pertemuan singkat ngan adik aku sebab aku bergegas nak ke airport...lagi pun dia ada hal lain nak dibersekan.

Teh Tarik Time !!!
Nak kena teh tarik jap, so kami singgah di Restoren Sempelang di Sinsuran ngan Mus...lebih kurang baru jam 2 pagi balik umah.

10 Januari 2008 / khamis

Cuti umum sempena tahun baru 1429 Hijrah, sedang rakan - rakan lain bercuti...time ni kami kena keja sebab pendaftaran second intake...huhuhu.

Keja dah selesai, masa untuk bersantai - hehehe. Aku, Mus dan Azhar pegi KK...nak gi makan tengahari...mula² kami pegi Karamunsing...dah penat meronda di sana...plan nak makan di RCH..salah satu tempat makan yang selalu kami kunjungi satu masa dulu (Time students)...hehehe. Tapi akhirnya kami bersetuju untuk makan nasi ayam di kedai sebelahnya, lagi pun dah lamalah juga tak makan nasi ayam...sekali terasa ermmm sedapnya.

Lepas makan kami beredar ke shoping Kompleks di Centre point...dan terus ke Warisan Square...dengan tema ' Jalan - jalan ' kami menyelusuri kedai² yang terdapat di Warisan Square...sempat lagik Azhar beli beg besar yang di idam²kannya selama ini. hehehe

Dan sebelum beredar dari Warisan Square ke Centre Point...ermmm kami makan waffle perisa coklat ngan kacang...hehehe.

11 Jan 2008 / Jumaat

breakfast ngan Tom and Mus di wawasan Food court...kebetulan aku nak bayar bil celcom...gara² lambat bayar bil...tepon aku kena 'bar' huhuhu...lepas tu petang abis keja jam 4.30 ptg....masa untuk minum kelapa bakar dan makan puding kelapa...hehehe.

Malam minggu (esok hari sabtu) dah memang planing awal² ngan Mus, Tom, Aris Dan Lina...jam 9.00 malam jumpa di KK.


Tapi sebelum pegi ke acara ngan kawan² tu...aku kena attend dulu satu program yang memang telah dimaklumkan awal kat aku...nasib baik program Perlantikan JPK tu abis awal...hehehe.

Bestnyer...entah berapa lagu dah aku nyanyi time tu...samada sedap atau tidak suara aku, itu belakang kira yang penting hepi ngan kawan²...bestlah rasanya...memang seronok. Tak sabar tengok gambar² yang di ambil oleh Mus...nanti ada pic tu boleh gak di tampal² kat sini sebagai kenang - kenangan. (^_<)

Selesai sesi Nyanyi²...kami beredar untuk menghangatkan badan ngan teh tarik di Sadong. Aku balik umah ngan Mus jam 3 pagi..esuk aku kena bangun awal sebab ada program senamrobik lagi...dan hantar si Mus gi airport...flight dia jam 9.00 pagi.


12 Jan 2008 / Sabtu

mengantuk giler...tapi ku tahan saja....lepas antar Mus di terminal 2...breakfast di wisma sambil² tgk laut...leganya.

Sebelah Petang pegi jogging di Taman Tun Fuad...lepas jogging singgah jap di City Mall...makan waffle perisa coklat ngan kacang...nyam nyam...Razy sempat lagi beli kasut kulit...hehehe. Almaklumlah baru dilantik jadi JPK hehehe.

...balik umah lepas isyak keluar gi makan di Grace point...makan Lamb chop...hehehe...yg lain makan chicken chop...tak kisah la yang penting makan...hehehe. Lagi pun bukannya selalu makan ala - ala western food...hehehe.

13 Jan 2008/ Ahad

Esok Hari ahad...plan nak keluar tapi tak jadi...terus tak hepi...nasib baik ada Tom..hehehe aku keluar lagi ngan Tom and DD...jumpa durang kat warisan Square...pusing² di Centre Point dan minum petang jap di Sinsuran...sempat juga aku beli baju ngan seluar untuk ke opis..di Centre Point.

Sampai umah lebih kurang jam 6 petang...lek² jap lepas tu after isyak bersiap nak cari makan...nak rilek sambil makan²...'kami' makan di Tanjung Aru second beach...bestnya sambil² makan ABC dan dengar bunyi ombak yang menghempas pantai...

Bila tengok kat tajuk "ringkasnya"...sebenarnya penat gak nak menaip sekali gus nie...hehehe...tapi itulah antara khabar dan cerita yang bisa aku coretkan disini...semoga kegembiraan yang aku rasai ini akan turut dirasai oleh kalian semua.

Nak rehat jap...

3 ulasan:

Azhar Ahmad berkata...

Akhirnya apdet juga...

Adeh banyaknya aktiviti

Bayukk berkata...

hehehe...nak menulis lagi nie...hehehe

bunga berkata...

busy nye....kerja pe ni?