Selasa, 12 Februari 2008

Hujan

Opsstt tajuk entri hari ini Hujan...tapi bukan kumpulan Hujan yang tengah hangat masa kini dengan lagu ' Bila aku sudah tiada' ...ceh !

Kelmarin hujan turun renyai² dan berlarutan sampai pagi ini..dan semalam hujan turun agak lebat dari kelamrin. Jalan pegi KK pun sambil² berlari - lari anak di tengah hujan yang tak seberapa lebat...:p

Kerana nak beli 'waffle'...tak kisahpun hujan...hehehe !

Erm !!! bestnyer dengar bunyi deraian hujan di waktu malam yang dingin...tet!!!

Nasib baik bukan hujung minggu ~ hehehe !!!

lebih kurang nak dekat jam 3 pagi, handphone bunyi !!! rupanya ada budak sakit, dengan mamai aku mencari jadual di dalam beg siapakah PPP yang bertugas...call punya call dia tak angkat...eh! mana dia nie...ooohhh ini mesti tido nyenyak disebabkan hujan turun pagi ini...kekeke !!!

call umah tak angkat juga!
call hp lagi lah...tak angkat

erm....last² aku call kawan dia bertugas...dengar bunyi bising.

Eh! takkan dia tak tido lagi time² gini...rupa²nya dia dalam perjalanan ke Hospital Likas dah nak sampai pun bawa seorang lagi pelajar yang sakit.

Ambulans patah balik lepas hantar budak sakit tadi untuk ambil seorang lagi budak yang tengah sakit nie...ku dengar bunyi hon ambulans...ku intai dari jendela...ooo sejuknyer...hehehe.

Akhirnya dia muncul jua di jendela di rumahnya...kira perkara itu sudah selesai dan aku menyambung tido semula...kerana bagi ku bestnyer tido waktu hujan hehehe.

Aku terjaga semula kerana azan subuh telah berkumandang.

Dan Hujan masih lagi turun hingga saat aku tulis entri ini

5 ulasan:

Azhar Ahmad berkata...

hujan lebat sangatke di Sabah?

Bayukk berkata...

tak juga lah Azhar...ptg tak ujan dah tapi tak tau lagi lah macamana perkembangannya...hehehe

Rynn Cowbra berkata...

sedapnyer tdo dlm hujan.haih~

:)

teratai biru berkata...

hujan?mesti best kan...hehehe...jaga diri baik2 yer..

Bayukk berkata...

rynn cobra ~ hehehe memang best.

Teratai Biru ~ of coz ler best...;p