Selasa, 6 Mei 2008

Kampung

Nie dah masuk bulan 5, lama juga aku tak balik kampung, tadi baru call di umah kat kampung rasa teringin sangat nak balik...dari corong tepon jelas kedengaran bunyi kokokan ayam kampung.

...yang bestnya dekat kampung petang begini mesti ada minum petang dengan pisang goreng atau kuih 'jumput jumput pisang'.

Tadi sempat tanya ngan adik aku...buat apa?
'tiada...tengah makan²...jawabnya
Makan apa? soalku
makan kuih jumput - jumput pisang...balas adik aku.

erm...kebetulan laks sekarang nie aku tgh busy ngan OT...sebab lepas jer exam nanti pasti kami akan bertambah busy...tapi busy² pun aku nak juga balik kampung sebelum buka semester nanti.

Tiada ulasan: