Ahad, 7 September 2008

Edisi Bazar :: Pasar

06 September / 06 Ramadhan

Mus called sebab nak ajak buka puasa sama - sama. Aku ok jak. Lebih kurang jam 4.30 petang Tom datang jemput aku di Umah.

Lama tak jumpa dan bersembang bersama. Lama juga tak makan kat pasar di KK. Masuk kawasan tu dah tentulah sesak. Ramai sangat orang yang nak berbuka puasa. Pening seketika sebab kedudukan gerai dah berubah.

Mus : apa nama gerai tu
Aku : yang aku ingat ada perkataan timbul

Tom ngan DD d'belakang menjejaki kami yang berada di depan.

Asap menyelubungi kawasan pasar petang itu, sebab banyak yang memanggang ikan dan ayam.
Akhirnya kami jumpa juga gerai yang di maksudkan. Tertera nama Gerai Timbul Jaya

"Hai"...kedengaran suara sorang perempuan sambil tersenyum ke arah kami.

aku ngan mus tersenyum.

aku : Mus dia kenal lagi kita owh..
Mus : a'a kan...biasalah kostmer lama

Dia mempelawa kami duduk. Alhamdulillah ada space untuk 4 orang. Kami duduk dan order makanan yang sama, yang telah lama kami tidak merasainya.

Ermm...sedapnya.

Lepas berbuka, Plan seterusnya nak hantar Mus gi Airport sebab dia nak kena balik ke Tawau. Singgah Jap kat warisan squre. Mus nak beli donat. Alang2 dah dekat ngan kedai PADINI. Aku, mus dan tom singgah dan masuk ke kedai tu...sebab aku berkenan sangat ngan tali pinggang warna putih tu.

Dulu pun kat kedai tu juga aku nampak tali pinggah putih, bila datang balik pada hari lain dah tak dah. Bukan rezki aku.

Alih -alih lain pula yang aku beli. Nak tau Apa tunggu...nanti aku tampal gambar tu kat sini...:p

Kesian gak Dd sampai tertido dia tunggu kami di kereta. Abis hantar Mus, Tom ngan Dd hantar aku kat Umah, ontheway Tom nak ambil adik dia kat Sepanggar.

Apapun, best ngan durang terasa macam sekejap jak.

Tiada ulasan: