Selasa, 9 Disember 2008

Salam Adil adha.

Semalam aku pegi solat adil adha seorang². Plan after solat raya nak pegi breakfast. Biasanya kalau kat umah lepas solat raya adalah makan² skit. Tapi bila dah beraya seorang² kat KK nie. Faham² lah.

Teringin pula nak makan buras...He3x.

Balik umah tengok TV. Tak lama Jai datang, ajak dia pegi cari makan kat KK. Jauh juga kami pegi kat restoran Sri Sempelang depan ngan CP. Lagipun, lalu depan IP banyak kedai makan tutup. So, merondalah kejap kat KK.

Fuh !! disebabkan aku jarang² berjalan di bandaraya KK sejak kebelakangan nie macam terkena kejutan budaya pula aku bila melihat kebanjiran manusia di KK kelamarin. Yang di Taman tu, macam biasalah.

Menariknya kelmarin bersempena adil adha ada yang pakai baju melayu, baju kurung dan yang lain muda mudi tu biasalah dengan fesyen² terkini durang tu. erm...

Dua [ 2 ] hari lepas pula adalah beday my mum...one day before tu sempat juga aku mesej kat adik² aku semua remind durang pasal tarikh bday my mum. Siap buat suprise lagi durang. Apapun, to my mum, semoga di panjangkan usia, Dirahmati dan diberkati, diberikan keselamatan dan kesihatan yang berpanjangan, dimurahkan rezki. Selamat dunia dan akhirat. Amin.

Terasa aku ingin pulang ke Kampung, bercuti dan berehat sebelum datangnya tahun baru.

3 ulasan:

RoyZard berkata...

Masih mcm tu juga bapaku, sudah 4 kali dia kena injection, tapi sakitnya masih juga belum hilang kurang ckit jak. Doctor mo buat recheck lg, lepas tu baru durang buat operation, kalo batu tu inda dpt di buang mungkin bapaku kena hantar di hospital kk.Thanks bab bertanya, ko jak ni member yg tau.

Tommy Alanzo berkata...

kesian jugak member ko tu... semoga bapanya cpt sembuh ya...

Bayukk berkata...

Roy...just update aku k.

thanks