Isnin, 23 Februari 2009

Cakap Jangan tak cakap

Semalam Perjumpaan PPP dengan pelajar² baru. Program mula jam 8 malam. Time nak turun dewan tiba² Encik Mansur ada depan umah minta kunci bilik elektrik untuk B4 aras 5.

Sedikit lewat sampai di Dewan.

Terkejut seketika.

Rupanya dalam masa yang sama ada program lagi sedang berjalan di luar dewan. 'Dinner Kesatria' dan kelihatan ada Pengarah Kampus sedang menantikan acara itu untuk bermula.

Aku menahan sakit. Badan tidak selesa. Selsema masih lagi belum hilang. Turn tuk aku bercakap menggantikan Ketua PPP yang kebetulan berada di Shah Alam.

Habis program, macam biasa ada jamuan disediakan. Mee hon goreng dengan telur mata. Sedap jugalah sebab memang tak sempat makan sebelum tu. Nasib ada 'lada' sebagai penarik selera.

Hari ini aku masih lagi berasa kurang selesa / kurang bermaya. Tapi ku gagahi jua.

Esok aku nak cerita sesuatu yang telah mengganggu 'tumpuan' ku.

1 ulasan:

mohdfarhan berkata...

jgn lupa buy me some sovenier..hehe